Gezellig keuvelend langs de waterlijk tijdens een strandrit aan de Noordkop van Texel
Gezellig keuvelend langs de waterlijn op het uitgestrekte meest noordelijke stukje Texelse strand bij de Texelse Vuurtoren.
Heerlijk onthaasten tijdens een strandrit met blonde paarden van de Texelse Paardentram
Heerlijk onthaasten, er is alle tijd voor een praatje... Sommigen kunnen het strandjutten niet laten
Sommigen kunnen het strandjutten echt niet laten...
De buit moet natuurlijk even besproken worden
De buit moet natuurlijk even besproken worden, is het nog wat?
Op het uitgestrekte strand ter hoogte van de strekdam is er gelegenheid even de benen te strekken
Op het uitgestrekte strand ter hoogte van de strekdam is er gelegenheid even de benen te strekken.

Strandrit Texel achter de "Peerdekont"

Bent u ook zo gek op het strand, en wilt u eens heerlijk onthaasten, maak dan een strandrit met de boerenwagen van de Texelse Paardentram. Ga eens mee achter de "Peerdekont".

Met de Boerenwagen naar het Texelse Strand

Sinds 2010 is het bij de Texelse Paardentram, naast de gebruikelijke rondritten, ook mogelijk een strandrit te maken met paard en wagen. Hiervoor gebruiken we uiteraard niet onze authentieke paardentram, maar een platte open boerenwagen.

Pakken stro

U klimt op de van pakken stro voorziene boerenwagen en beleeft de uitgestrektheid van het meest Noordelijke stukje Texelse Strand op een heel bijzondere manier. Ontspannen achter de “Peerdekont” met aan de ene kant de duinenrij en aan de andere kant de oneindig lijkende zee.

Onvergetelijke ervaring

De Texelse vuurtoren, oorspronkelijk opgericht in 1864, lijkt vanaf het strand nog imposanter. Voel de wind in de haren en het opspattende zeewater in je gezicht als de zware "blonde" trekpaarden langs of door het water stampen. Kortom, een onvergetelijke niet te missen ervaring!

Vertrekpunt de Krim

We rijden al keuvelend ongeveer een uurtje langs de waterlijn waarna we over de weg weer terugrijden naar het vertrekpunt op vakantiepark De Krim.
De totale duur van de tocht is ongeveer twee uur.

Prijs

Reservering

Wij rijden bij minimaal 10 personen en uitsluitend op reservering. Omdat we alleen rijden bij laagwater zijn de dagen en tijden variabel.

Let op!

Wij rijden uitsluitend op reservering en bij voldoende deelname.

Slecht weer?

Mocht het op de dag van de door u geboekte strandrit te slecht weer zijn dan kunnen we in plaats van een strandrit ook een rondrit met de authentieke paardentram maken.